Gebruikt u MultiPress van de firma Dataline / TNR? En wilt u een expeditiekoppeling via Transsmart?

Dan bent u bij Conneo Software aan het juiste adres. Als partner van zowel Dataline / TNR als Transsmart hebben wij veel ervaring in het koppelen van MultiPress aan het Transsmart Platform.

Wat is Transsmart?

Transsmart is een online platform voor het boeken van zendingen naar verschillende vervoerders. Door Transsmart in te zetten is het niet meer nodig om in verschillende systemen te werken voor het boeken van zendingen. Door middel van de Transsmart API Webservice verbindt Conneo Software softwarepakketten zoals Multipress met Transsmart. Het boeken van zendingen verloopt daarna automatisch, wat veel tijd bespaart en fouten voorkomt. Daarvoor hebben wij Conneo Ship ontwikkeld.

Wanneer is het mogelijk om zendingen automatisch in te boeken in MultiPress? 

Wanneer u meer dan 10 a 15 zendingen per dag verzendt, is het zinvol om na te denken over een automatische koppeling met uw vervoerders. Bij het handmatig boeken gaat namelijk veel kostbare tijd verloren, en dat elke dag opnieuw. En naast de tijd die het kost, is er bij iedere zending weer het risico dat er een fout wordt gemaakt bij het intypen van de zendinggegevens.

Hoe werkt een koppeling met Transsmart?

Met onze Conneo Ship software krijgt u een helder en overzichtelijk verzendscherm, waarmee via een standaard internetbrowser eenvoudig alle zendingen geboekt worden. Na het inscannen van het ordernummer, leest Conneo Ship automatisch de zendinggegevens uit Multipress. Hierbij wordt ondermeer rekening gehouden met meerdere afleveradressen.

Na het invullen van het aantal dozen of pallets, is het één klik met de muis om de zending in te boeken bij de aangegeven vervoerder. De verzendetiketten rollen daarna vanzelf uit de labelprinter. Ook wordt de Track&Trace mail naar uw klant verstuurd.

Naast het boeken van zendingen, kost het aanmaken van doosetiketten en palletkaarten elke dag ook weer veel tijd. Ook daarvoor zijn voorzieningen in Conneo Ship. In het artikel “Een efficiënte expeditieafdeling in 4 stappen” schrijven wij daar meer over.

Wat te doen als maar een deel van mijn vervoerders aangesloten is bij Transsmart?

Ook wanneer een deel van uw vervoerders aangesloten is bij het Transsmart netwerk, is het zinvol om contact op te nemen. Wij hebben al met veel vervoerders rechtstreeks koppelingen gemaakt.

Is het interessant voor mij?

Wanneer u regelmatig pakketten of pallets verzend, neem dan eens vrijblijvend contact op via 038-2000 154. Samen bespreken we de mogelijkheden en wellicht bespaart u dan binnenkort veel repeterend overtypen van zendinggegevens. Met minder fouten en een hogere klanttevredenheid tot gevolg.