Wat is een webshop?

Een webshop is een online omgeving die meestal niet is afgeschermd met een wachtwoord. Klanten kunnen zonder in te hoeven loggen alle producten bekijken. Sommige webshops tonen pas prijzen nadat de bezoeker is ingelogd.

Een webshop is te vergelijken met een digitale etalage. Iedere voorbijganger kan rustig rondkijken en een keuze maken.


Waarom zou ik kiezen voor de Conneo Webshop?

Op het gebied van webshops zijn al veel standaardoplossingen verkrijgbaar, bijv. Magento. Ook zijn er aanbieders van branchespecifieke webshops, zoals bijvoorbeeld Digital Store Front.

Wanneer zo’n webshop passend is voor uw bedrijf, is dat een uitstekende keuze. Als extra functionaliteit zou dan door middel van Conneo Link een koppeling tussen de webshop en uw bedrijfssoftware gelegd kunnen worden.

Het kan ook zijn dat een standaard webshop niet goed bij uw bedrijf past. Dat kan zijn omdat de werkwijze van de shop u niet aanstaat, of omdat uw bedrijfsproces of producten dusdanig complex zijn dat een standaard webshop heel erg aangepast moet worden om functioneel te worden.

Een webshop van Conneo wordt altijd op maat ingericht en wordt beheerd vanuit Conneo Flow. Waar mogelijk worden productpagina’s en keuzelijsten dynamisch opgebouwd vanuit de al beschikbare data.


Gekoppeld aan uw bedrijfssoftware

Wanneer uw bedrijfssoftware de mogelijkheid heeft om geautomatiseerd gegevens uit te wisselen, door middel bijv. een webservice, API of ODBC koppeling, zorgt Conneo Software er voor dat alle gegevens in de webshop realtime gesynchroniseerd worden met uw bedrijfssoftware.

Ook bestellingen worden direct ingeboekt in uw bedrijfssoftware.

Aanpassingen in bijv. artikelen en prijzen hoeven hierdoor nog maar op 1 plek gedaan te worden. En door de automatische verwerking scheelt het heel veel tijd en fouten.

  • Multipress
  • AccountView
  • Exact Online
  • Maatwerksoftware

Wat is er nog meer mogelijk?

Omdat Conneo Webshop op maat wordt ingericht, zijn veel zaken mogelijk. Bijvoorbeeld OCI functionaliteit, waarmee de webshop vanuit het SAP inkoopsysteem van uw klant op te vragen is.

Of denk aan een integratie met Conneo Print, zodat klanten direct hun printbestanden kunnen uploaden.